Pakje Kunst

Wonen, Jouw huis – mijn huis.

Twee keer per jaar krijg ik de vraag voor het maken van een serie kunstwerkjes voor Pakje Kunst. De kunst winkel Art Quake in Assen beheerd een van de automaten die geschikt zijn gemaakt voor de verkoop van deze pakjes. ( zie foto onder) Voor mij werkt het inspirerend om een thema te bedenken die passend is voor wat er op dat moment mijn interesse heeft. Er worden 30 kunstwerkjes gemaakt die vervolgens in een doosje komen met dezelfde afmeting als een sigaretten pakje. Zonder vermelding van de kunstenaar komen ze in het apparaat en kan men door betaling van € 4,- een pakje kunst uit het apparaat trekken. Het is spannen voor de koper welk kunstschat in het pakje zit.

Ik ben net verhuisd, de verhuizing ging niet zo gemakkelijk. Het kostte mij moeite om een nieuwe woning te vinden. Het was spannend of de woning snel als mijn woon plek zou gaan voelen. In diezelfde tijd kreeg ik weer de vraag of ik kunstwerkjes kon maken voor Pakje Kunst. Het thema werd : Woon-Huis.

Materiaal: Mdf- dragers 30 stuks, Oost Indische Inkt, en beperkt kleuren pallet acryl verf. Ieder kunstwerkje kreeg een spijker zodat het daar mee opgehangen kan worden. Tevens een knipoog naar het thema.

Pakje Kunst gemaakt voor het festival Lowlands. Het thema : Feestgangers

Uitleg thema: Op het festival is veel te beleven, zo zal er alcohol gedronken worden. De basis van deze kunstkaartjes heb ik gemaakt op bierviltjes, personen uitgebeeld met bijpassende teksten als keurmerk een rode stempel erop, wat afkomstig is van een wijnfles dop. De veiligheidsspeld zit er aan vast want zo bedacht ik, als je op een festival een pakje kunst koopt waar laat je die? Heel simpel vast spelden op je t shirt met de bijgeleverde speld.

Dit was tot nu toe de leukste serie van Pakje Kunst om te bedenken en te maken.

Deze oude sigaretten automaat is zo verbouwd dat er Pakjes Kunst in verkocht worden.

Voor vier euro een superleuk kunst cadeautje.

Deze serie Heeft als Thema: Mondkapje maar dan vrij verbeeld.. Bij alle kunstwerkjes ben ik gestart met een stukje tekst uit de krant over Corona uit te knippen en op te plakken. Vervolgens een interpretatie te schilderen van een mondkapje.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.